Klimaat en Weer in Tenerife

Weer
'Palm Tree - Tenerife - Canary Islands - Holiday. By Thomas Tolkien' - Tenerife
'Palm Tree - Tenerife - Canary Islands - Holiday. By Thomas Tolkien' - Attribution: Thomas Tolkien

Tenerife staat bekend als 'het eiland van de eeuwige lente', dankzij zijn aangenaam warm klimaat het hele jaar. Het eiland is verdeeld in twee microklimaten, het noorden is over het algemeen koeler en vochtiger dan het droge, zonovergoten zuiden. Het weer in het algemeen is vrij voorspelbaar - denk aan lange warme dagen en korte milde nachten - zodat het niet nodig is om voortdurend het weerbericht te bekijken als u hier bent.

De beste tijd om Tenerife te bezoeken is ofwel net voor of net na de zomer, dus begin juni of eind september. Tijdens deze tijden, is het weer en de temperatuur van het zeewater aangenaam warm zonder dat het te warm is. Bewolkte dagen en regenval zijn ook zeer ongebruikelijk in deze maanden, met zon en helder blauwe luchten bijna gegarandeerd.

In het noorden van het eiland, is de gemiddelde temperatuur rond de 20 ° C gedurende het hele jaar. De koelste maand is januari, wanneer de temperatuur kan dalen tot 12 ° C. Tijdens de winter zijn bewolkte dagen zijn vrij gewoon, net zoals regenval, die gewoonlijk komt in stortbuien die over het algemeen ongeveer tien minuten duren. Als u een bezoek brengt tijdens de winter, moet u eraan denken om wat warme truien en waterdichte kleding in te pakken.

Aan de andere kant, de warmste maanden van het jaar zijn augustus en september, wanneer de temperatuur regelmatig kan oplopen tot 30 ° C. Tijdens de zomer zijn wolken en neerslag bijna ongehoord, heldere blauwe luchten en zonneschijn zijn de norm. Als u een bezoek brent in de zomer, moet u zeker luchtige kleding en genoeg zonnebrandolie meenemen.

De warme zeetemperatuur gedurende het hele jaar betekent dat u altijd kunt genieten van een duik in de oceaan, het maakt niet uit in welke maand u komt. September en oktober hebben de warmste temperatuur van het zeewater, met ongeveer 24 ° C, terwijl februari en maart de koelste temperatuur van het zeewater hebben met 20 ° C, dat is nog steeds meer dan warm genoeg voor een duik.

Hoewel ze niet zo vaak voorkomen in het noorden van Tenerife als in het zuiden, kunnen calimas nog steeds voorkomen op elk moment van het jaar. Een Calima is een hete en stoffig wind gecreëerd door zandstormen overgewaaid uit de westkust van Afrika. Een Calima kan een dag tot een week duren en wordt gekenmerkt door hoge temperaturen, droge lucht en slecht zicht.

Zuid Tenerife

Het zuiden van Tenerife heeft veel warmer weer, met de gemiddelde temperatuur rond de 24 ° C. De koelste maanden van het jaar zijn januari en februari, met temperaturen zo laag als 18 ° C. Net als in het noorden van het eiland, komt bewolking vaak voor in de winter, hoewel het normaal gesproken maar een paar uur duurt voordat de zon doorkomt. Zware regen kom vaak voor tussen november en februari, maar is ook van korte duur en zelden langer dan tien minuten.

Augustus en september zijn de warmste maanden van het jaar voor een bezoek aan het zuiden, wanneer de temperatuur kan oplopen tot een zinderende 40 ° C, of zelfs hoger als er een Calima is. Van juni tot september, is bewolking zeer zeldzaam, en regenbuien zijn dan nog meer ongewoon.

De gemiddelde temperatuur van het zeewater in het zuiden is vergelijkbaar met die in het noorden, de warmste maanden om te zwemmen zijn september en oktober. Februari en maart zijn ook de koelste maanden om een duik te nemen.

Wat voor weer het ook is wanneer u in Tenerife bent, u zult altijd genoeg dingen te zien en te doen vinden. Warme zonnige dagen zijn perfect voor het bezoeken van het strand of het waterpark, terwijl koele bewolkte dagen ideaal zijn om te wandelen of voor een bezoek aan een dierentuin.