Dingen om te doen in Tenerife

Activiteiten
'Sepia en Punta De Teno, Tenerife' - Tenerife
'Sepia en Punta De Teno, Tenerife' - Attribution: Fordivers

Als u genoeg hebt van de rust en ontspanning en staat te popelen om te zien wat Tenerife te bieden heeft, zult u blij zijn te horen dat er een ruime keuze aan activiteiten is die geschikt zijn voor elk type reiziger. Aangezien Tenerife is omringd door water, zijn er tal van wateractiviteiten beschikbaar, evenals tal van andere land activiteiten voor degenen die niet van water houden.

Siam Water Park

Siam Park is een van de beste waterparken in Europa en is een must-see tijdens uw verblijf in Tenerife. Deze attractie is elke dag open en beschikt over een mix van adrenaline-opwekkende glijbanen zoals Kinnaree, evenals rustige ritten zoals de Mai Thai River. Er zijn ook veel gebieden speciaal voor kinderen, evenals een keur aan cafés, kiosken en restaurants die gedurende de dag eten en drinken serveren.

_IGP7263
'_IGP7263' - Attribution: Alberto Varela

Walvissen en Dolfijnen spotten

Tenerife biedt tal van excursies geschikt voor het hele gezin, een van de meest populaire is een boottocht om walvissen en dolfijnen te zien. Er zijn verschillende routes en tijden beschikbaar, waarvan de meeste 3-5 uur duren en inclusief lunch en drankjes zijn. De wateren rond de Canarische eilanden zijn vol met maritiem leven, dus u zult een fantastische kans hebben om een aantal tuimelaars of grienden te spotten, terwijl u daar bent.

free swimming dolphin (tenerife, spain)
'free swimming dolphin (tenerife, spain)' - UbjsP / Shutterstock

Submarine Safari Trip

Indien u graag een kijkje neemt bij de waterdieren van Tenerife, wat dacht u dan van een safari trip per onderzeeër ? U kunt met een felgele onderzeeër vanuit de haven bij Amarilla Golf de oceaan ingaan om tal van pijlstaartroggen, verschillende soorten kleurrijke vissen en palingen te zien.

Touristic submarine at Tenerife island - Canary Spain
'Touristic submarine at Tenerife island - Canary Spain' - Tatiana Popova / Shutterstock

Duiken

Voor de kans om face-to-face te komen met het onderwater leven, bezoekt u El Puertito met uw duikuitrusting. Deze plaats is een van de meest populaire duikers hotspots in Tenerife en heeft een overvloed aan felgekleurde vissen. Als u ver genoeg zwemt, kunt u met een beetje geluk een glimp opvangen van een schildpad of twee.

Blacktail Comber (Serranus scriba) in the waters of the atlantic ocean
'Blacktail Comber (Serranus scriba) in the waters of the atlantic ocean' - aquapix / Shutterstock

Wandeling Mount Teide

Wandelliefhebbers zullen de kans om te klimmen naar Spanje's hoogste piek niet willen missen - Mount Teide. U kunt rijden tot de top van Teide National Park, waar u met de kabelbaan een deel van de weg naar de vulkaan kunt nemen. Vanaf dit punt, mits u een vergunning heeft, kunt u uw 180 meter klim beginnen naar de top, waar u wordt beloond met een ongeëvenaard uitzicht dat zich uitstrekt over Tenerife en de naburige Canarische Eilanden.

Jeep Safari

Als u niet wilt klimmen naar de top van een vulkaan om heel Tenerife te zien, kunt u overwegen om op een jeep safari te gaan. Het is een van de beste manieren om het eiland te verkennen, een jeep safari neemt u mee naar plaatsen waarvan de meeste bezoekers nooit de kans krijgen ze te zien, dankzij uw gekwalificeerde en deskundige Jeep chauffeur en gids.

jeep between lava-stone
'jeep between lava-stone' - Arie v.d. Wolde / Shutterstock

Helikoptervlucht

Een andere manier om het eiland te ontdekken is met een helikoptervlucht. Helidream Canarias is gevestigd in Adeje en biedt een selectie van verschillende routes in verschillende delen van Tenerife. U kunt kiezen voor een complete eiland tour, verken de kusten en stranden of ontdek de verschillende valleien en bergen.

Helicoptero
'Helicoptero' - Attribution: Santiago Atienza

Forestal Park

Liefhebbers van het buitenleven willen de kans om de hindernisbanen te nemen bij Forestal Park in La Esperanza niet missen. Er is een gedeelte voor volwassenen en een gedeelte speciaal voor kinderen, zodat iedereen kan genieten van deze leuke dag uit. Als u niet al te enthousiast bent over het idee van klimmen en balanceren, kunt u genieten van tal van kabelbanen in het park, die u door de lucht laten zweven als een vogel.

Buenavista Golf

Dankzij het uitstekende klimaat van Tenerife het hele jaar door, is golf altijd een optie - ongeacht de tijd van het jaar is. Er zijn verschillende cursussen in alle gebieden van het eiland, waarvan sommige van kampioenschap standaard. Buenavista Golf is een van de meest populaire 18-holes banen en biedt een adembenemend uitzicht op zee en de bergen.