De beste dingen om te zien in Tenerife

Bezienswaardigheden
'Pico del Teide, Tenerife, Spain's highest mountain' - Tenerife
'Pico del Teide, Tenerife, Spain's highest mountain' nodff / Shutterstock

Tenerife biedt een schat aan zowel natuurlijke als door de mens gemaakte bezienswaardigheden die een geweldige dag uit bieden voor iedereen. Het eiland beschikt over twee UNESCO World Heritage Sites, een nationaal park en meer dan 40 beschermde natuurgebieden. Dus of u nu alleen op reis bent, als koppel of in een groot gezin, u bent verzekerd van een ervaring als geen andere, dankzij de enorme hoeveelheid bezienswaardigheden in Tenerife.

Teide Nationaal Park

Het Teide Nationaal Park is een van de grootste en belangrijkste bezienswaardigheden op het eiland, die duizenden bezoekers trekt elk jaar. Het hoogtepunt van dit park in het midden van Tenerife, is de Teide - een gigantische vulkaan die, met 3.718 meter hoogte, de hoogste berg is van Spanje en de derde grootste vulkaan in de wereld. Na het verkennen van het kale, alien-achtige landschap van het Nationaal Park Teide, kunt u de kabelbaan nemen naar de top van de vulkaan. Hier kunt u genieten van het fantastische uitzicht over heel Tenerife en over de glinsterende wateren van de naburige Canarische Eilanden.

Road in Teide National Park, Tenerife, Canary Islands, Spain
'Road in Teide National Park, Tenerife, Canary Islands, Spain' - Mikadun / Shutterstock

Masca

Masca in Buenavista del Norte is een andere bezienswaardigheid die u niet wilt missen. Dit deel van het eiland is de thuisbasis van een adembenemend mooie vallei die u kunt bewonderen vanuit café con leche aan de top. Als u meer avontuurlijk bent ingesteld kunt u wandelen door het dal - dit neemt meestal tussen de vier en zes uur in beslag - terwijl u geniet van prachtige kliffen langs de weg.

Masca Village in Tenerife, Canary Islands, Spain
'Masca Village in Tenerife, Canary Islands, Spain' - VICTOR TORRES / Shutterstock

Loro Parque

Een van de meest populaire plaatsen om te bezoeken in Tenerife, Loro Parque is een must-see voor gezinnen en stelletjes. Gelegen in het noorden van het eiland in Puerto de la Cruz, biedt deze dierentuin de grootste en belangrijkste collectie van papegaaien in de wereld, evenals het grootste dolfinarium van Europa. Niet alleen is Loro Parque voorzien van bijna elk dier dat u ooit zou kunnen bedenken, maar het biedt ook een aantal live shows met in de hoofdrol de bewoners van het park en een speeltuin voor de kinderen.

Loro Parque
'Loro Parque' - Attribution: Antonio González Tajuelo

Drakenboom

Met een hoogte van 17 meter en een gewicht van maar liefst 150 ton - niet met inbegrip van de wortels - is de Drakenboom in Icod de Los Vinos tussen de 800 en 1000 jaar oud. Hoewel het nogal ongebruikelijk is voor een alleenstaande boom om een toeristische bezienswaardigheid te zijn, trekt de Drakenboom regelmatig een groot aantal bezoekers die komen om te zien wat de oudste boom ter wereld zou zijn.

Tenerife, dragon tree
'Tenerife, dragon tree' - Attribution: Jo Beverley

Parque García Sanabria

Een groot stadspark in het hart van Santa Cruz de Tenerife, Parque García Sanabria is een fantastische plek om te ontspannen en tot rust komen, ver weg van de drukte van de kosmopolitische hoofdstad van het eiland. Dit park is het grootste van de Canarische Eilanden en is voorzien van een aantal spectaculaire tuinen, prachtige fonteinen en een aantal kunstwerken gemaakt door een mix van lokale en internationale kunstenaars.

Parque Garcia sanabria - lametroproject (1)
'Parque Garcia sanabria - lametroproject (1)' - Attribution: La Metro Project

San Cristóbal de La Laguna

Vaak afgekort tot "La Laguna", deze stad ligt in het noorden van het eiland en staat bekend om zijn rijke en kleurrijke geschiedenis. Het centrum van La Laguna is een UNESCO World Heritage Site verklaard in 1999 en is een fantastische plek om te verkennen. Hier vindt u straatjes met traditionele Canarische huizen, evenals een aantal belangrijke musea en kerken. Als u de stad bezoekt tijdens Pasen, dan heeft u de kans om de stad op zijn best te zien wanneer de straten zijn versierd voor uitgebreide festivals, optochten en spelen.

San Cristóbal de La Laguna - Lumix TZ30
'San Cristóbal de La Laguna - Lumix TZ30' - Attribution: Jesús León