Puerto de la Cruz - een rustig toevluchtsoord in het noorden van Tenerife

Puerto de la Cruz
'Tenerife. Puerto de la Cruz' - Tenerife
'Tenerife. Puerto de la Cruz' Anilah / Shutterstock

Een van de meest populaire badplaatsen in het noorden van Tenerife, Puerto de La Cruz is een prachtige locatie voor gezinnen en stellen die willen genieten van een vakantie in de zon, weg van de drukte van de belangrijkste toeristische resorts in het zuiden. Ondanks zijn populariteit is Puerto de La Cruz veel stiller dan andere badplaatsen, zoals Playa de Las Americas en Los Cristianos, waardoor het een top keuze is voor oudere koppels en gezinnen die gewoon wat rust en stilte willen tijdens hun vakantie.

Puerto de La Cruz bestaat al langer dan een heleboel andere toeristische plaatsen en daarom lijken de gebouwen en voorzieningen wat ouder. Echter, velen vinden dat dit bijdraagt aan de charme van de plaats en daarom trekt het bezoekers die keer op keer van de traditionele Canarische cultuur, sfeer en levensstijl die de badplaats symboliseert komen genieten.

IMG_8933
'IMG_8933' - Attribution: Bengt Nyman

Met bijna 9km2 is het resort zelf vrij groot, het is verdeeld over een heuvel die geleidelijk afloopt naar de kust, en biedt voldoende ruimte om te zwerven en te verkennen. Hotels zijn te vinden in het hele gebied, met de belangrijkste concentratie langs de kust, dichtbij alle diensten en voorzieningen die u ooit nodig zou kunnen hebben tijdens uw vakantie.

Het merendeel van de bars, cafés, ijssalons en restaurants bevindt zich langs de kust en in het centrum van de stad. Er zijn allerlei internationale eetgelegenheden beschikbaar in Puerto de La Cruz, dus u zult genoeg keuze hebben als het gaat om uit eten gaan. Winkels zijn gelijkmatig verspreid in de plaats, met een verscheidenheid aan winkels die alles verkopen van elektronica, parfum en sieraden tot souvenirs, kleding en tafelkleden.

Puerto de la Cruz is het meest bekend om Loro Parque - een ongelooflijke dierentuin met de grootste en belangrijkste collectie van papegaaien in de wereld, de grootste dolfinarium in Europa en een fantastische fokprogramma dat helpt om dieren te redden die met uitsterven bedreigd worden. In deze plaats vindt u ook een aantal prachtige botanische tuinen, diverse vulkanische zandstranden en Lago Martiánez - een enorme lido met een fontein en een aantal zoutwater zwembaden.

Als u op zoek bent naar een plaats waar veel te zien en te doen is, terwijl er ook een relaxte Canarische sfeer heerst, is Puerto de La Cruz de ideale plek voor u.
Hotels and apartments: Puerto de la Cruz