Nachtleven in Tenerife

Nachtleven
'Los Cristianos at night. Canary Island Tenerife, Spain' - Tenerife
'Los Cristianos at night. Canary Island Tenerife, Spain' Philip Lange / Shutterstock

Er is een soort nachtleven voor elke soort reiziger in Tenerife. Of u nu liever van een koel biertje geniet bij een kiosk bij het strand of geniet van een luxe cocktail in een luxe nachtclub, er is voor iedereen iets om van te genieten wanneer de zon ondergaat in Tenerife.

Playa de Las Americas is een van de meest bekendste locaties voor een druk nachtleven. De meeste jonge vakantiegangers gaan naar Las Veronicas die een groot aantal bars en clubs biedt. Hoewel de meeste locaties in deze regio niet open gaan tot rond middernacht of nog later, blijven ze open tot de laatste persoon weggaat - vaak rond 06:00. Enkele van de meest populaire clubs zijn onder andere Sound of Cream, Yordy's en O'Neills - elk van deze biedt geweldige dj's die een mix van de meest recente hits en klassiekers draaien om op te dansen.

Tegenover deze rij van bars vindt u Starco - een commercieel centrum, dat ook een groot aantal bars en clubs biedt, met ook een handvol late-night supermarkten en take-away restaurants. Een van de beroemdste bars Tenerife is hier te vinden - Linekers - die altijd heeft een bruisende sfeer. Als u in de stemming bent om te dansen tot in de vroege uren, is Tramps een geweldige plek om heen te gaan, deze beschikt over een enorme dansvloer voor honderden mensen.

Verder naar beneden vanuit Las Veronicas vindt u Papagayo - een van de nieuwste luxe clubs in Tenerife. Gelegen aan de kust, is deze verfijnde locatie, verdeeld over tal verdiepingen, de plek om te zien en gezien te worden.

Als u op zoek bent naar iets een beetje meer Canarisch,is Puerto de La Cruz en Santa Cruz misschien wat u zoekt. Hier vindt u een fantastisch aanbod van salsa en Latino bars, waarvan er vele live bands en dansers hebben. Net als de nachtclubs in het zuiden van het eiland, is het hier rustig tot rond middernacht, maar ze blijven open tot in de vroege uurtjes. Santa Cruz is ook de thuisbasis van het auditorium van Tenerife, waar regelmatig spectaculaire shows zijn waaronder ballet, opera, ijsschaatsen en vele andere theatrale optredens op een avond.

Voor een fusie van de Britse en de Canarische cultuur, gaat u naar San Telmo in Los Cristianos. Met uitzicht op de prachtige Playa Las Vistas, is deze straat voorzien van een groot aantal stijlvolle bars die populair zijn bij de lokale bevolking en bezoekers. In dit gebied is minder op drinken zoveel als u kunt en meer over het genieten van de sfeer, met vele zaken met een weelderige inrichting, intrigerende dranken lijsten en exotische gerechten op de menu's.

Als het gaat om entertainment in de avond, dan heeft u keuze te over in Tenerife. Veel cafés in de belangrijkste toeristische resorts - Los Gigantes, Fañabe, Torviscas, Playa de Las Americas en Los Cristianos, om er een paar te noemen - bieden nachtelijk entertainment in de vorm van zangers, dansers, muzikanten, goochelaars en komieken. Deze bars maken meestal reclame voor hun wekelijkse entertainmentschema buiten de bar en bieden soms ook bingo en gezinsvriendelijke spelshows aan voor iedereen om van te genieten.