Vluchten - Hoe naar Tenerife te komen

Vluchten
'Girl at the airport window looking to the Atlantic ocean. Tenerife, Canaries' - Tenerife
'Girl at the airport window looking to the Atlantic ocean. Tenerife, Canaries' Alexander Chaikin / Shutterstock

Tenerife heeft twee luchthavens - één in het noorden van het eiland en één in het zuiden. De luchthaven in het noorden van het eiland staat bekend als Los Rodeos en is gelegen in La Laguna. Door zijn kleine formaat, vliegt hier slechts een handvol luchtvaartmaatschappijen naar een beperkt aantal bestemmingen, waaronder het vasteland van Spanje, de andere Canarische Eilanden, Marokko en Frankrijk, met plannen om binnenkort naar Duitsland vliegen.

De luchthaven in het zuiden van het eiland is veel groter en is de plaats waar de meeste toeristen landen bij een bezoek aan het eiland. Luchthaven Reina Sofia ligt in het binnenland tussen El Medano en Los Abrigos, en er zijn meer dan 40 verschillende maatschappijen die vliegen naar bestemmingen over de hele wereld.

U kunt reizen naar Tenerife vanuit bijna elke Europese luchthaven, met inbegrip van - maar niet beperkt tot - die in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, de Canarische Eilanden, de Balearen, Nederland, Rusland, Italië, Noorwegen, Zweden, Praag , Zwitserland en Hongarije.

In 2012 was Tenerife South Airport de tweede drukste luchthaven in de Canarische Eilanden, met ongeveer 8,5 miljoen passagiers. Het was ook de zevende drukste luchthaven in Spanje na Malaga in Andalusië, die vierde werd, Gran Canaria op de Canarische Eilanden, die vijfde werd, Alicante, die zesde en Ibiza in Balearen kwam die achtste kwam. De tweede luchthaven in Tenerife, Los Rodeos, had 3,7 miljoen passagiers in 2012 en kwam op de 14e plaats in Spanje en 98e in heel Europa.

Er is ook een groot aantal low-cost maatschappijen die vliegen naar Tenerife, zoals Easyjet, Jet2, Monarch en Ryanair die regelmatig enkele vluchten aanbieden naar Tenerife voor minder dan € 100 vanuit diverse Europese bestemmingen.

De prijzen tussen luchtvaartmaatschappijen variëren sterk, dus als u op zoek bent naar de goedkoopste vlucht mogelijk, naam dan een kijkje op een paar verschillende websites om te zien welke luchtvaartmaatschappijen de beste deals hebben voor uw gekozen data. Als u niet zeker weet waar te beginnen, kijk dan op een vlucht zoekmachine die tal van websites van luchtvaartmaatschappijen scant voor u.

Ondanks dat het net buiten de westkust van Afrika ligt, is een vlucht van overal in Europa naar Tenerife een korte-afstandsvlucht en neemt deze slechts een paar uur in beslag. Als u van plan bent om binnenkort naar Tenerife te vliegen is hier een ruwe leidraad om u te vertellen hoe lang het zal duren:

Madrid, Spanje - Tenerife: 2 uur 30 minuten

Parijs, Frankrijk - Tenerife: 3 uur 45 min

Londen, Verenigd Koninkrijk - Tenerife: 4 uur

Dublin, Ierland - Tenerife: 4 uur 30 minuten

Amsterdam, Nederland - Tenerife: 4 uur 40 minuten

Berlijn, Duitsland - Tenerife: 5 uur