Mooie stranden van Tenerife

Stranden
'Aerial view of Los Cristianos beach in Arona Tenerife Canary Islands' - Tenerife
'Aerial view of Los Cristianos beach in Arona Tenerife Canary Islands' holbox / Shutterstock

Een van de hoogtepunten voor veel toeristen op vakantie in Tenerife zijn de spectaculaire stranden. Dankzij de vulkanische aard van het eiland zijn er tal van natuurlijke stranden met karakteristiek vulkanisch zwart zand. Maar als dat niet uw ding is, is er ook een handvol kunstmatige baaien met gouden zand dat van andere Canarische Eilanden en Afrika is geïmporteerd.

Veel van de stranden in Tenerife zijn gemakkelijk te bereiken en voldoen aan of zijn zelfs hoger zijn dan de Europese norm voor netheid, diensten en faciliteiten. Het eiland is de thuisbasis van 14 van de 46 Blauwe Vlag stranden op de Canarische Eilanden, die allen de award hebben ontvangen als erkenning van de hoge kwaliteit van het water, uitstekende voorzieningen en rolstoeltoegankelijkheid, naast verschillende andere eisen.

Hoewel Tenerife wordt omgeven door de Atlantische Oceaan is de gemiddelde temperatuur van het zeewater is aangenaam warm het hele jaar door, dus u zult altijd in staat zijn om een duik te nemen - in welke maand u ook bezoekt. Vanwege de populariteit van de stranden, zijn velen van hen omringd met drukke promenades waar u goedkope supermarkten, koele ijssalons, internationale restaurants en tal van bars om uit te kiezen zult vinden.

Tenerife Noord

Playa Jardín

Playa Jardín is één van de meest populaire stranden in het noorden van het eiland. Gelegen in de levendige badplaats Puerto de La Cruz, is deze zwarte zand baai omlijst door prachtige inheemse planten en biedt een prachtig uitzicht tot aan de Teide. Hoewel de zee over het algemeen te ruw is om te zwemmen, bieden de comfortabele ligstoelen en beschermende parasols de ideale omstandigheden om te genieten van de zon of om een siësta te houden in de schaduw.

playa Jardin,Puerto de la Cruz, Tenerife, Spain
'playa Jardin,Puerto de la Cruz, Tenerife, Spain' - Neirfy / Shutterstock

Playa Las Teresitas

Gelegen in de richting van het noordelijke einde van Santa Cruz de Tenerife, is Playa Las Teresitas een van de meest gefotografeerde stranden in de hele Canarische Eilanden. Hier strekt gouden zand zich uit over meer dan een kilometer, langs de aquamarijnkleurige oceaan die wordt beschermd door golfbrekers, deze bieden de ideale omstandigheden om te zwemmen. Er zijn tal van voorzieningen voor bezoekers, inclusief parkeren, ligbedden, parasols, douches en een kleine strand bar waar u de hele dag terecht kunt voor drankjes en snacks.

Playa Bollullo

Een van de best bewaarde geheimen van Tenerife, Playa Bollullo is een zeer afgelegen strand gelegen in Puerto de la Cruz. Deze baai is alleen toegankelijk te voet te wandelen door vele bananenplantages en langs diverse klifranden. Hoewel het een uitdagende wandeling is, is het is meer dan de moeite waard om te worden beloond met een prachtige vulkanische zanderige baai, die u bijna helemaal voor uzelf zult hebben. Hoewel er geen faciliteiten beschikbaar zijn, is er een kleine strandbar die de hele dag door Canarische specialiteiten serveert.

A view of volcanic Bollullo Beach in Tenerife, Canary Islands, Spain
'A view of volcanic Bollullo Beach in Tenerife, Canary Islands, Spain' - nito / Shutterstock

Zuid Tenerife

Playa del Duque

Playa del Duque is een top keuze voor gezinnen op zoek naar een geweldige plek om een dag samen door te brengen onder de zon. Door velen beschouwd als het mooiste strand in het zuiden van Tenerife, biedt Playa del Duque een enorm scala aan faciliteiten, zoals ligbedden, schaduw, douches, kleedkamers, toiletten en er is zelfs een massage service. Het water is ideaal om te zwemmen en zijn er vaak zachte golven die geweldig zijn om in rond te spetteren. Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving, evenals een ruime keuze aan winkels, cafés, bars en restaurants.

Picturesque El Duque beach in Costa Adeje. Tenerife. Canary islands, Spain
'Picturesque El Duque beach in Costa Adeje. Tenerife. Canary islands, Spain' - Alexander Tihonov / Shutterstock

Playa Fañabe

Playa Fañabe is nog een geweldige keuze voor gezinnen, ideaal gelegen op slechts een korte loopafstand van een aantal hotels, restaurants, supermarkten en winkels. Er is genoeg om de kleintjes hier geamuseerd te houden, met diverse schaduwrijke speeltuinen, midgetgolf cursussen en zelfs een opblaasbare speelplaats in de zee. Golven zijn praktisch niet aanwezig op dit strand, dus het is perfect om te zwemmen. Voorzieningen zijn talrijk, zoals ligbedden, parasols, douches, toiletten, strandbars en strandwachten.

Playa Fanabe. Costa Adeje. Tenerife. Canary Islands. Spain
'Playa Fanabe. Costa Adeje. Tenerife. Canary Islands. Spain' - Andrei Nekrassov / Shutterstock

Playa Las Vistas

Watersportliefhebbers zullen de kans om een bezoek te brengen aan Playa Las Vistas niet willen missen. Gelegen tussen de badplaatsen Playa de Las Americas en Los Cristianos, biedt dit strand tal van activiteiten om met het hele gezin van te genieten, waaronder jetskiën, waterfietsen, bananenboot, kajakken en parasailing. Er is een overvloed aan faciliteiten beschikbaar, variërend van ligstoelen en parasols tot rolstoeltoegankelijkheid en toiletten. Zoals met vele stranden in de toeristische plaatsen, is Playa Las Vistas omzoomd door een levendige boulevard met een aantal bars en restaurants met goedkoop eten en drinken gedurende de dag.

Playa de Las Vistas beach in Los Cristianos, Canary Island Tenerife, Spain
'Playa de Las Vistas beach in Los Cristianos, Canary Island Tenerife, Spain' - Philip Lange / Shutterstock