Los Gigantes - thuisbasis van schitterende uitzichten

Los Gigantes
'Different scenery here' - Tenerife
'Different scenery here' - Attribution: Vasile Cotovanu

Los Gigantes is gelegen aan de zuidwestelijke kust van Tenerife, en is een van de mooiste badplaatsen die het eiland te bieden heeft. Met de perfecte mix van woningen-en vakantie, is dit resort rustiger dan de belangrijkste toeristische gebieden, waardoor het de ideale plek is voor een ontspannen vakantie in de zon.

De verbluffend prachtige kliffen zijn zonder twijfel de meest bekende trekpleister van Los Gigantes . Het maakt niet uit waar u bent, overal in deze plaats kunt u deze ongelooflijk hoge kliffen zien, die zich uitstrekken van de oceaanbodem tot helemaal in de heldere blauwe hemel. Er zijn verschillende uitzichtpunten aan de hoofdweg naar Los Gigantes, waar u kunt stoppen om te genieten van het prachtige uitzicht.

Echter, de beste manier om de kliffen te zien is op een boot. Er zijn vele boottochten beschikbaar - deze kunnen bij de haven van Los Gigantes geboekt worden - die u langs de onderkant van de kliffen brengen, zodat u hun enorme omvang en elegantie kunt bewonderen.

In het westen van de haven vindt u een onlangs geopend strand te vinden. Ondanks het kleine formaat is dit strand is populair bij de lokale bevolking en toeristen het en biedt het heerlijk zacht zwart zand en een paar voorzieningen.

Veel van de hotels en appartementencomplexen bieden hun eigen bar en restaurant, maar als u uw resort uit wilt, is de haven de beste plek om naartoe te gaan. Hier vindt u een groot scala aan internationale eetgelegenheden en bars om uit te kiezen. In tegenstelling tot het bruisende Playa de Las Americas, waar het nachtleven pas laat op gang komt, is Los Gigantes is een stuk rustiger en meer laid-back, waar uitgaansgelegenheden over het algemeen sluiten voor middernacht.

Er is een kleine selectie van winkels beschikbaar in Los Gigantes - voornamelijk kleine supermarkten en souvenirwinkels - maar als u op zoek bent naar iets in het bijzonder, kunt u beter naar een grotere plaats gaan, zoals Adeje of Los Cristianos.

Los Gigantes biedt de ideale bestemming voor oudere koppels en gezinnen op zoek naar een rustige vakantie, weg van de drukte van het dagelijks leven.
Hotels and apartments: Los Gigantes