Santa Cruz de Tenerife - Kosmopolitische hoofdstad van Tenerife

Santa Cruz de Tenerife
'Santa Cruz de Tenerife' - Tenerife
'Santa Cruz de Tenerife' - Attribution: Adrian Daniel Popescu

Santa Cruz de Tenerife is gelegen in het noorden, en is de kosmopolitische hoofdstad van het eiland, en een must-see tijdens uw verblijf in Tenerife. Deze stad is een wereld verwijderd van de belangrijkste toeristische badplaatsen en laat de bezoekers van Tenerife en zijn inwoners zien in een heel ander licht.

Als je wilt genieten van shoppen is Santa Cruz de Tenerife de plek om heen te gaan. Deze stad biedt een schat aan individuele winkels, boetiekjes, commerciële centra, winkelcentra en markten. U kunt hier absoluut alles vinden wat u ooit zou willen kopen, of dat nu verse groenten en fruit zijn, de laatste mode of een nieuwe laptop.

Omdat het vooral een woonstad is en geen toeristische trekpleister, zijn er maar weinig accommodaties hier, met veel van de hotels en appartementen gericht op mensen uit het bedrijfsleven op zakelijke bezoeken.

Echter, het gebrek aan accommodaties wordt meer dan goedgemaakt door de fantastische keuze aan cafés, bars en restaurants die te vinden zijn in de hele stad. Er is echt iets voor elke bezoeker hier, met eetgelegenheden, variërend van goedkope en vrolijke Canarische cafés tot elegante en verfijnde restaurants. Er is een even goede keuze als het gaat om het nachtleven, met een mengsel van kleine budget bars populair bij de lokale bevolking en levendige cabaret clubs met Latin en jazzartiesten.

Eén van de meest gefotografeerde stranden van Tenerife ligt in de richting van het noorden van Santa Cruz de Tenerife. Las Teresitas staat bekend om zijn heerlijk fijn en zacht gouden zand dat zich uistrekt naast glinsterende azuurblauwe wateren. Als u niet dol bent op zand maar toch wil genieten van de zon gaat u naar het Parque Marítimo. Deze populaire lido biedt voldoende ligstoelen en parasols om te relaxen, evenals een aantal zwembaden met zout water om in te zwemmen. Tijd hier doorbrengen is als genieten van een dag op het strand zonder zand.

Als u geen zonaanbidder bent, zijn er tal van culturele dingen te zien en te doen in Santa Cruz de Tenerife, waaronder tal van musea, galeries, een auditorium, een theater en het grootste park van de Canarische Eilanden.

Hoewel het niet echt aan te bevelen is om hier een week door te brengen, is Santa Cruz de Tenerife een prachtige plek om de tijd te verdrijven voor een dag of twee en het biedt u een heel ander zicht op het eiland, in vergelijking met de belangrijkste toeristische badplaatsen.
Hotels and apartments: Santa Cruz de Tenerife