San Miguel de Abona - een mix van toeristische resorts en traditionele dorpen

San Miguel de Abona
'Puerto Deportivo Marina San Miguel' - Tenerife
'Puerto Deportivo Marina San Miguel' - Attribution: Turismo San Miguel de Abona Tenerife

San Miguel de Abona beslaat een aantal dorpen en toeristische resorts in het zuiden van Tenerife, met inbegrip van San Miguel, Aldea Blanca, Las Chafiras, Golf del Sur en Amarilla Golf.

Als u wil genieten van het traditionele Tenerife, kijk dan niet verder dan de belangrijkste stad van San Miguel. Landinwaarts gelegen, is dit kleine Canarische dorp een prachtige plek om een dag door te brengen en te ontdekken hoe Tenerife was voordat het massatoerisme het overnam. Hier vindt u tal van gebouwen in traditionele stijl, een handvol musea, een paar winkels en tal van bars en restaurants met authentiek Canarisch eten en drinken.

Net ten zuiden van San Miguel liggen Aldea Blanca en Las Chafiras, dit zijn voornamelijk woonwijken, die iets meer dan een groot aantal wooncomplexen bieden, met een spannende uitzondering. Aldea Blanca is de thuisbasis van het kasteel van San Miguel, die elke week meerdere malen een verbazingwekkende middeleeuwse avondshow biedt. Met ridders op het witte paard, koninklijke paarden en veel steekspel, is deze attractie een hit voor bezoekers van alle leeftijden.

Golf del Sur en Amarilla Golf zijn beide bekend om hun fantastische golfbanen en bijbehorende clubhuizen, die een schat aan faciliteiten en diensten bieden. Deze golfbanen zijn een must voor elke golfliefhebber en bieden een prachtig uitzicht op zee en de bergen. Amarilla Golf is het stillere van de twee resorts, met de meeste van de activiteiten gericht op de paar bars en restaurants in het centrum, in de richting van de kust. Naast het nachtleven, beschikt dit resort ook over een stijlvolle haven en een zeer aangename wandelroute langs de kust.

Golf del Sur is iets groter, jonger en levendiger dan de naburige Amarilla Golf en trekt daarom meer vakantiegangers. Hoewel er een paar bars en restaurants zijn in het resort, kunt u het beste genieten van het nachtleven op de bovenste en middelste pleinen in San Blas. Hier vindt u een groot aantal winkels, cafés, bars en restaurants, evenals een bruisend nachtleven.

San Miguel de Abona biedt een breed scala aan dingen om te zien en te doen, met iets voor elke reiziger. San Miguel is een fantastische plek om te verblijven als u een relaxte authentieke Canarische ervaring wilt, terwijl de Golf del Sur en Amarilla Golf meer geschikt zijn voor bezoekers op zoek naar een rustige vakantie met veel golfmogelijkheden en een gezinsvriendelijk nachtleven.
Hotels and apartments: San Miguel de Abona