El Médano - de Boheemse badplaats van Tenerife

El Médano
'Coast in the tourist resort Medano, Tenerife, Canary Islands, Spain' - Tenerife
'Coast in the tourist resort Medano, Tenerife, Canary Islands, Spain' Pecold / Shutterstock

El Medano is bij velen bekend als de Boheemse badplaats van Tenerife, het is een paradijs voor surfers, boogie boarders en windsurfers. Gelegen aan de zuidelijke kust van Tenerife, net ten oosten van de luchthaven, staat hier bijna altijd een perfecte wind die de perfecte golven voor watersporten creëert.

De ideale bestemming voor koppels en gezinnen die weg willen van de grotere en opvallendere toeristische gebieden is El Medano, dit is is Tenerife's meest relaxte badplaats die erin geslaagd is om vast te houden aan haar roots, terwijl er toch tal van activiteiten en attracties zijn voor vakantiegangers.

De stranden zijn het leven en de ziel van El Medano en dit is waar de meeste actie plaatsvindt. Het El Medano strand zit vol met gezinnen in het weekend, die in grote groepen komen om te genieten van de zon en om af te koelen in de zee. Als u wilt proberen om te windsurfen of gewoon wilt kijken naar de professionals die hun ding doen, ga dan naar het naburige strand van Playa el Cabezo. Dit strand is kilometers lang en is altijd vol met locals die pronken met hun geweldige talenten op de golven.

Langs de stranden vindt u een schat aan surfwinkels, bohemien cafés en Canarische restaurants waar u een paar uur buiten kunt zitten als de zon te veel voor u wordt. Verder landinwaarts vindt u tal van andere winkels met kleding en accessoires, evenals ijssalons en eetgelegenheden. Casual cocktailbars zijn verspreid over de hele plaats en bieden de perfecte locatie om achterover te leunen en genieten van een mojito terwijl u om zich heen kijkt.

Hoewel het grootste gedeelte van El Medano bewoont wordt - vooral als u verder landinwaarts gaat - er is een handvol hotels en appartementencomplexen die toeristen verwelkomen, waarvan er vele voorzien zijn van prachtig uitzicht op zee. El Medano is de perfecte plek voor bezoekers die echte Canarische gastvrijheid willen ervaren en te genieten, en biedt een geweldige mix tussen een traditioneel dorp en een vakantieoord.
Hotels and apartments: El Médano